USB Mikrofon Miksere Nasıl Takılır; Adım adım!

23-11-2023 18:27
USB Mikrofon Miksere Nasıl Takılır; Adım adım!
USB mikrofonların bir miksere veya USB Ses Kartına bağlanamayacağı yaygın bir yanılgıdır ve her ne kadar bu kadar yaygın veya en iyi uygulama olmasa da bu yapılabilecek bir şeydir.
 
Bu makalede, USB mikrofonunuzu bir Miksere nasıl bağlayabileceğinizi, bunu yapmanın ve yapmamanın nedenlerini ve elinizde daha iyi alternatiflerin neler olduğunu ele alacağız.
 
USB Mikrofonu Miksere Nasıl Takabilirim?
Bir USB mikrofonu bir ses mikserine veya ses arayüzüne bağlamak o kadar yaygın olmasa da yapılabilecek bir şeydir.
 
Bununla birlikte, USB mikserlerin USB Girişleri sunmadığını belirtmek gerekir; bu, USB kablosunu mikrofondan miksere PC'de olduğu gibi kolayca bağlayamayacağınız anlamına gelir.
 
Bunu gerçekten başarmak için, mikrofonun kulaklık çıkışından ses sinyalini alıp miksere göndermeniz gerekecek ve bunu yapmanın birkaç yolu var ancak en basit ve en çok önerilen yol aşağıdaki gibidir:
Ancak asıl adımlara geçmeden önce, bunu yapabilmek için neye ihtiyacınız olacağını size anlatalım.
 
Neye ihtiyacınız olacak:
 ¼” TRS kablosuna 3,5 mm jak.
Veya ¼” adaptörlü 3,5 mm ila 3,5 mm ses kablosu da kullanabilirsiniz.
Kabloyu aldıktan sonra USB mikrofonu miksere bağlamaya hazırsınız:
 
USB mikrofon Mikser'e nasıl bağlanır:
Ses kablosunun 3,5 mm'lik ucunu USB mikrofonun kulaklık çıkışına bağlayın.
Diğer ucunu Mikser üzerindeki kombi XLR/TRS girişlerinden birine bağlayın ve bağladığınız girişteki kazancın tamamen kısıldığından emin olun (inserti, hat girişini veya Enstrümanı kullanmayın)
Mikrofondaki kazancı ve kulaklık ses düzeyini artırın (bozulma yaratabileceğinden kulaklık ses düzeyinin %50'yi aşmadığından emin olun).
Mikser çıkış seviyesini “Birlik” olarak ayarlayın (genellikle mikser üzerindeki çıkış/karıştırma düğmesinde üçgen olarak gösterilir).
Kabul edilebilir bir seviyeye ulaşana kadar mikserde mikrofonun bağlı olduğu kanalın Kazanımını artırın (Genellikle ölçüm ekranında "0" olarak gösterilir).
 
İşte bu kadar, USB mikrofonunuzu Miksere bağlayabilmek için başka bir şey yapmanıza gerek yok.
 
USB mikrofonu Miksere takmanın nedenleri
USB mikrofonlar genellikle çok yönlü değildir ve aslında normalde tek seferde tek bir parçayı kaydetmenize olanak tanır.
 
Bunu bir miksere bağlamak, XLR mikrofonları kullanırken yaptığınız gibi birden fazla eşzamanlı girişi kaydetmenize olanak tanır; bu, esasen bu sorunu atlar ve mikserin izin verdiği kadar çok parça kaydetmenize olanak tanır.
 
USB Mikrofonunu Miksere Takmamanın Nedenleri
Sesi analogdan dijitale ileri ve geri dönüştürmek, USB mikrofonlar, USB mikserler vb. gibi bir ses arabiriminin yaptığı şeydir, ses sinyalini bir miktar bozma eğilimindedir; ayrıca ek kablolara sahip olmak, ekstra gürültü noktalarının yanı sıra gürültüye de neden olabilir. 
 
Bu, mümkün olan en temiz ve en iyi sese sahip sinyali elde etmek için her zaman mümkün olduğunca az kablo kullanmaya çalışmanız ve sinyalin analogdan dijitale ve tekrar tekrar analogdan dijitale dönüştürülmesine izin vermemeniz gerektiği anlamına gelir.
 
Sadece bu değil, genel olarak konuşursak, kablolar radyo istasyonu sinyalleri vb. gürültüyü toplama eğilimindedir ve ne kadar uzun olursa o kadar fazla gürültü toplarlar. Bu yalnızca dengesiz kablolarla ilgili bir sorundur, bu nedenle her zaman dengeli olanları kullanmalısınız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.