Bir USB Mikser Ayrı parçaları kaydedebilir mi?

23-11-2023 18:53
Bir USB Mikser Ayrı parçaları kaydedebilir mi?
Bir USB Mikser Ayrı parçaları kaydedebilir mi?
 
Evde müzik kaydetmeyle ilgileniyorsanız, muhtemelen bunu normal bir ses arabirimi yerine bir mikser aracılığıyla yapmayı düşündünüz; bu, insanların kullandığı daha "yaygın" yoldur.
 
Bununla birlikte, Ses Arayüzlerinin, her bir girişi derinlemesine işlenmesine olanak sağlamak için bilgisayarınızdaki ayrı parçalara her bir girişi kaydedebildiği bilinmektedir.
 
Bu mikserlerin yapabileceği bir şey mi? Yoksa Mikser almak çoklu parça kaydetmenizi engelleyecek mi?
 
Bu yazımızda tüm bu sorulara ve daha fazlasına cevap vereceğiz!
 
Bir USB Mikser Ayrı parçaları kaydedebilir mi (Evet ve Hayır)?

USB Mikserler, sesi bilgisayara kaydetmelerine olanak tanıyan yerleşik bir ses arabirimiyle birlikte gelir. Ancak bunların hepsi birden fazla girişi DAW'ye ayrı parçalar halinde kaydetme yeteneğine sahip değildir ve bu mikserlere genellikle Çok Kanallı Mikserler adı verilir.
 
200 $ aralığındaki en uygun fiyatlı mikserler yalnızca stereo çıkışı (sağ ve sol kanallar) kaydedebilir ve yalnızca iki girişi kaydediyorsanız, sol çıkışı bir parçaya atayabildiğiniz için tamamen sorun olmaz. ve doğru çıkışı diğerine verir, bu da DAW'nızda iki ayrı parçanın oluşmasına neden olur.
 
Ancak, örneğin sekiz ayrı giriş kaydediyorsanız bunların hepsi stereo çıkışta toplanacak ve bu parçaları tek tek işlemenin herhangi bir yolu olmayacak.
 
MultiTrack Mikserlerin devreye girdiği yer burasıdır çünkü içlerinde yerleşik ses arayüzü, birden fazla girişi ayrı parçalara kaydetmenize olanak tanır.
 
Tabii ki, bu çok daha yüksek bir maliyete neden oluyor, 8 – 12 girişli daha küçük modeller için genellikle yaklaşık 500 dolardan başlıyor.
 
Bir Mikserin Çoklu Kanal Kaydı Yapabildiğini Nasıl Anlaşılır?

Mikser zaten Çok kanallı mikser olarak etiketlenmişse parçaları ayrı ayrı kaydedebilir veya kaydedebilmelidir.
 
Ancak, yalnızca USB mikser olarak etiketlenmişse bunu yapamayabilir ve satın almadan önce bunun çok kanallı bir mikser olduğundan %100 emin olmalısınız.
 
Çoklu parçaları kaydedip kaydedemeyeceğini öğrenmek istiyorsanız, genellikle "Bilgisayar Bağlantısı" veya "Ses Arayüzü" bölümündeki özelliklerini kontrol etmeniz gerekir.
 
Bu, Çoklu parçaları kaydedebilen büyük bir USB Mikser olan Soundcraft Signature MTK 22'nin Teknik Özellikler sayfasıdır.
 
Bunu anlamanın yolu Bilgisayar Bağlantısı bölümünde 24×22 yazmasıdır (Burada önemli olan sayı ikincisidir, bu durumda 22, çünkü bilgisayara kaç parça çıkışı verebileceğini gösterir):
 
Bu, Ses Arayüzü aracılığıyla bilgisayarınıza ayrı ayrı 22 parça çıkışı sağlayabileceği anlamına gelir.
 
Burada yalnızca Stereo Çıkışını kaydedebilen bir mikser örneği verilmiştir:
 
Bu, toplam 8 kanala sahip Behringer Xenyx 1204USB Mikserin teknik özellikler sayfasıdır.
 
Ancak Bilgisayar Bağlantısı bölümüne baktığınızda 2×2 yazıyor ve daha önce bahsettiğimi hatırlarsanız, burada ikinci sayı ses arabirimi aracılığıyla kaç parçanın çıkışını verebileceğini söylüyor, bu durumda sadece 2, bu şu anlama geliyor: Bilgisayara yalnızca iki kanalı (stereo çıkış) kaydedebilir.
 
Kısaca, bir mikserin Çoklu Kanal kaydedip kaydedemediğini nasıl anlayabiliriz:
Mikser çok sayıda girişe sahipse ancak yalnızca iki çıkışa (örneğin 14×2) sahipse, bu durumda çok kanallı kayıt yapamaz, oysa 14×12 veya 14×14 diyorsa bu, kayıt yapabileceği anlamına gelir Bilgisayara ayrı ayrı 12 veya 14 parça.
 
USB Ses Arayüzleri Evde Kayıt için USB Mikserden daha mı iyi?

Ses Arayüzleri çoğu insanın tercihidir çünkü daha uygun fiyatlı, hafif ve taşınabilirdirler ve paranızın karşılığını fazlasıyla verirler.
 
Mikserler, canlı performansların yanı sıra evde kayıt için de yararlı olma avantajına sahiptir, ayrıca genellikle daha fazla giriş ve çıkışa sahiptirler (özellikle Çoklu kanal özelliklerine sahip bir tane alırsanız), tam bantları sorunsuz bir şekilde kaydetmenize olanak tanır.
 
Bununla birlikte, evde kayıt meraklılarının çoğu için, genellikle kendi başınıza kayıt yaptığınız için çoğu zaman bir Ses Arayüzü kullanmanızı öneririm; bu, aynı anda yalnızca birkaç girişi kaydetmeniz gerektiği ve 20'den fazla girişi kaydetmeniz gerektiği anlamına gelir.
 
Ayrıca, evde veya bir stüdyoda kayıt yaparken genellikle sesi girişte işlemezsiniz ki bu bir mikserde yapabileceğiniz bir şeydir, dolayısıyla tüm ek işlemlere para harcamış olursunuz. Gerçekten kullanmayacağınız için bir mikser sunuyor.
 
Aynı anda birçok girişi kaydetmek istiyorsanız ve ayrıca canlı ortamda grupları kaydetme seçeneğiniz varsa, yalnızca bir miksere, özellikle de çok kanallı kayıt yapabilen bir miksere gitmenizi öneririz.
ADAT bağlantılı Ses Arayüzlerini göz önünde bulundurun
Bazı Ses Arayüzlerinin yanı sıra bazı mikserlerin arkasında Optik veya ADAT adı verilen bir tür bağlantı noktası bulunur ve bu, kanal sayısını genel olarak 8 artırmak için harici ön amplifikatörleri arayüze bağlamanıza olanak tanır.
Apollo Twin arayüzleri, Adient iD14 ve diğerleri gibi ADAT girişleriyle birlikte gelen çok sayıda Ses Arayüzü vardır ve harici bir ön amplifikatör bağlayarak bunların kanal sayısını toplam 2'den 10'a artırabilirsiniz.
ADAT bağlantılı bu preamp'ların fiyatlarının büyük ölçüde farklılık gösterdiğini belirtmekte fayda var, çünkü onları birim başına yaklaşık 200 $ ila 1000 $ + arasında alabilirsiniz.
Ses Arayüzü ile USB Mikser arasındaki maliyet farkı
Mikserler, sesi etkilemek için bazı ek kontrollerle birlikte geldiklerinden aynı kanal sayısına sahiplerse genellikle daha pahalıdırlar: Orta aralıkta 2 kanallı bir ses arayüzü olan Scarlett 2i2 ses arayüzünde iki giriş ve bir USB mikser bulunur. iki girişi ve yalnızca stereo çıkışı olan bir model, Scarlett'in her şeyi yapmasının yanı sıra bazı genişletilmiş işlevsellik sağladığı için genellikle biraz daha pahalıya mal olur.
Genel olarak konuşursak, Ses Arayüzü ile aynı kanal sayısına sahip bir mikser için %10 ila %30 arasında daha fazla ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz.
Önemli Not: Burada çoğunlukla yalnızca stereo çıkışı (sol ve sağ kanallar) kaydedebilen ve normal 2 kanallı ses arayüzleriyle karşılaştırılabilecek bütçeye uygun mikserleri karşılaştırıyorum.
Çok kanallı USB mikserler söz konusu olduğunda bunlar çok daha pahalıdır çünkü bunlar düzinelerce parçayı ayrı ayrı kaydetmek üzere tasarlanmıştır ve aynı zamanda SD karta kayıt yapma, WiFi bağlantısı gibi birçok yerleşik özelliğe sahiptirler. -amp simülasyonunda ve hatta bazıları DAW'ımız için kontrol yüzeyleri olarak bile çalışıyor.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.